Categoria: Estudis i projectes

Disfunció cinètica del canell amb dissociació escafolunar

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Cirurgia de la Mà i el Canell del Departament d'Ortopèdia i Traumatologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi en cadàver sobre la disfunció cinètica del canell amb dissociació escafolunar. També hi han participat l'IBACMA, Institut Kaplan, l'Hospital Vall d'Hebron i la Universitat de Barcelona.

Guillem Salva-Coll, traumatòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Kinetic Dysfunction of the Wrist With Chronic Scapholunate Dissociation. A Cadaver Study" a la revista Clinical Biomechanic.

Molts estudis de laboratori investiguen la dissociació escafolunar es basen en braços normals amb lligament seccionats seriosament. S'assumeix que el comportament cinètic d'un seccionament de lligament de canell és similar a la dissociació escofalunar. Es van fer proves en cinc cadàvers amb canells amb danys reials. L'objectiu d'aquesta investigació era avaluar el comportament biomecànic del col·lapse avançat de canell escafolunar comparat amb un grup experimental amb danys simulats.

Referència de l'article
Salva-Coll G, Garcia-Elias M, Lluch-Bergada A, Esplugas M, Llusa-Perez M. Kinetic dysfunction of the wrist with chronic scapholunate dissociation. A cadaver study. Clin Biomech (Bristol, Avon). 2020;77:105046. doi: 10.1016/j.clinbiomech.2020.105046. PubMed PMID: 32422471.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Dolor de muñeca / CC0 Public Domain]