Categoria: Estudis i projectes

Estudi INSUPAR

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació de l'estudi INSUPAR sobre com les emulsions de lípids intravenosos enriquits en oli de peix redueixen els nivells de triglicèrids en pacients amb malalties no crítiques amb nutrició parenteral total i diabetis tipus 2. També hi han participat diferents centres espanyols.

Josefina Olivares-Alcolea, endocrinòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Fish Oil Enriched Intravenous Lipid Emulsions Reduce Triglyceride Levels in Non-Critically Ill Patients With TPN and Type 2 Diabetes. A Post-Hoc Analysis of the INSUPAR Study." a la revista Nutrients.

No hi ha estudis que avaluïn específicament el paper de les emulsions de lípids intravenosos (ELI) enriquits amb oli de peix en persones amb diabetis que reben nutrició parenteral total (NPT). L'objectiu d'aquest estudi era avaluar el control metabòlic (glucèmic i lípid) i les complicacions dins l'hospital que transcorr en pacients no críticament malalts amb NPT i diabetis tipus 2 respecte a l'ús d'emulsions d'oli de peix comparat amb altre Eli.

Referència de l'article
Abuín-Fernández J, Tapia-Guerrero MJ, López-Urdiales R, Herranz-Antolín S, García-Almeida JM, García-Malpartida K, et al. Fish Oil Enriched Intravenous Lipid Emulsions Reduce Triglyceride Levels in Non-Critically Ill Patients with TPN and Type 2 Diabetes. A Post-Hoc Analysis of the INSUPAR Study. Nutrients. 2020;12(6). doi: 10.3390/nu12061566. PubMed PMID: 32471262.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]