Categoria: Estudis i projectes

Actualització sobre el tractament de la pneumònia nosocomial a la UCI

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en una actualització sobre el tractament de la pneumònia nosocomial a la UCI. També hi han participat diferents centres espanyols.

Marcio Borges, metge de medicina intensiva de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Update of the treatment of nosocomial pneumonia in the ICU" a la revista Critical Care.

D'acord amb les recomanacions, d'entre d'altres, la Campanya de Supervivents de Sèpsia i de les guies europees recentment publicades per a la pneumònia adquirida a l'hospital (PAH) i la pneumònia associada al ventilador (PAV), en l'esdeveniment del pacient amb aquestes infeccions, el tractament antibiòtic empíric ha de ser apropiat i administrat com més aviat millor. L'objectiu d'aquest manuscrit era actualitzar els protocols de tractament revisant els estudis recentment publicats sobre el tractament de la pneumònia nosocomial en pacients crítics que necessiten suport respiratori invasiu i pacients amb PAH als hospitals que necessiten ventilació mecànica invasiva. Un grup interdisciplinari d'experts, comprés per especialistes en anestèsia, ressuscitació i medicina intensiva, varen actualitzar l'epidemiologia i resistència antimicrobiana i establir les prioritats del maneig clínic basat en els factors de risc dels pacients. S'han revistat la implementació d'un diagnòstic ràpid amb tècniques microbiològiques disponibles i els nous antibiòtics recentment afegits a l'arsenal terapèutic.

Referència de l'article
Zaragoza R, Vidal-Cortés P, Aguilar G, Borges M, Diaz E, Ferrer R, et al. Update of the treatment of nosocomial pneumonia in the ICU. Crit Care. 29 juny 2020;24(1):383. doi: 10.1186/s13054-020-03091-2. PubMed PMID: 32600375.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]