Categoria: Estudis i projectes

El SARS-CoV-2, una nova zoonosi pandèmica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Virologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha publicat un article sobre el SARS-CoV-2.

Jordi Reina, microbiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha publicat l'article amb el títol "El SARS-CoV-2, una nueva zoonosis pandémica que amenaza al mundo" a la revista .

El 31 de desembre de 2019 es va detectar a la ciutat de Wuhan (Xina) un brot de pneumònia d'etiologia desconeguda. Una setmana després es va aïllar en aquests pacients un nou coronavirus, designat inicialment com a 2019-nCoV i posteriorment com a SARS-CoV-2. Aquest és un nou virus que està molt més pròxim genèticament als coronavirus de les rates pinyades que del SARS humà. El nou virus infecta i es replica en els pneumocits i macròfags del parenguima pulmonar en els que resideix el receptor cel·lular ACE-2. Ha infectat en aquests moments moltes més persones que els seus predecessors. Des del punt de vista clínic, els infectats presenten una edat mitja de 55 anys, el símptomes principals són febre, tos seca, limfopènia, dispnea i pneumònia en forma greu. La taxa de letalitat global es situa en el 2-3% a Xina i en el 0,1% en els casos detectats fora d'aquest país. El període d'incubació s'ha establert en uns 3 dies (0-24 dies). No es disposa d'antivirals específics ni de vacuna.

Referència de l'article
Reina J. El SARS-CoV-2, una nueva zoonosis pandémica que amenaza al mundo. Vacunas. juny 2020;21(1):17-22. doi: 10.1016/j.vacun.2020.03.001. PubMed PMID: 32565763.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Home en bicicleta / CC BY-NC-SA 4.0]