Categoria: Gestió de la investigació

Aprovat el Reial decret per a regular els instituts d'investigació biomèdica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El passat divendres 24 de juny, el Consell de Ministres va aprovar un Reial decret per regular les condicions i el procediment de l'acreditació dels instituts d’investigació biomèdica o sanitària, configurats com a associació de grups de recerca en el si dels centres del Sistema Nacional de Salut.

La nova regulació inclou, entre d’altres assumptes, la incorporació d'una comissió d’avaluació. Amb aquesta nova normativa s'adapta la Llei d’Investigació Biomèdica del 3 de juliol de 2007, per garantir que aquests instituts responen objectivament a la finalitat d'aquesta Llei, per la qual cosa resulta imprescindible regular les condicions i el procediment de la seva acreditació, que és un reconeixement de l'excel·lència dels resultats científics producte de la labor investigadora en l'entorn hospitalari.

L'Institut de Salut Carlos III, dependent del Ministeri d'Economia i Competitivitat, és l'organisme competent a nivell estatal per a la instrucció del procediment d'acreditació científica i tècnica. La nova regulació proposada conté aspectes referents al reforç de requisits exigits, a la incorporació d'una comissió d'avaluació, a la regulació més detallada del procediment d'acreditació o a la possibilitat de la revocació de l'acreditació, entre d’altres mesures.

[Font: Institut d'Investigació Sanitària de Palma. 27/06/2016 - BOE. Núm. 161. 05/07/2016]

[Foto: Infosalut]