Categoria: Gestió de la investigació

Modificació dels Estatuts de la FISIB, que passarà a denominar-se IdISBa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha autoritzat amb caràcter previ la modificació dels Estatuts de la Fundació d'Investigació Sanitària de les Illes Balears Ramon Llull (FISIB), que passarà a denominar-se Fundació Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa).

Aquesta modificació dels Estatuts suposa la fusió de la FISIB i l'Institut d'Investigació Sanitària de Palma (IdISPa) com una única entitat amb personalitat jurídica, per evitar duplicitats amb dues estructures paral·leles dedicades a activitats investigadores. D'aquesta manera s'amplien i complementen les activitats fundacionals de la FISIB per adaptar-ne l'activitat a les noves tasques que ha de fer com a Institut d'Investigació Sanitària.

A través de la Fundació IdISBa s'integren totes les institucions que duen a terme investigació sanitària a les Illes Balears, fet que permetrà impulsar la recerca competitiva en salut en aquesta comunitat autònoma.

Aquesta entitat continuarà desenvolupant diversos programes d'investigació científica, especialment els aplicats a la biomedicina i a les ciències de la salut i, també, els que afecten la promoció de la salut i la prevenció de les malalties.

Es faculta el Patronat de l'IdISBa per nomenar un consell social i empresarial, que tendrà la funció d'impulsar la participació del sector empresarial i d'altres àmbits de la societat en les activitats de la Fundació, i que respon al compromís de l'IdISBa de traslladar els resultats de la recerca en salut que es duen a terme en el seu marc per al benefici dels pacients, del sector productiu i de la societat en general.

Aquesta és un passa més en el camí de preparació per a l'acreditació de l'IdISBa com a institut acreditat per part de l'Institut de Salut Carlos III que ha d'afrontar al llarg de 2017.

La Fundació Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) estarà integrada per la Conselleria de Salut, el Servei de Salut, la Fundació Banc de Sang i Teixits i la Universitat de les Illes Balears. Així mateix, tendrà la seu a l'Hospital Universitari Son Espases.

[Font: Conselleria de Salut. 16/12/2016]

[Foto: Infosalut]