Categories: Noves tecnologies, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Presentació d'un estimulador magnètic transcranial a Sant Joan de Déu, el primer a les Balears per a teràpies de neurorehabilitació

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El nou i innovador equipament suposa un salt de qualitat per al diagnòstic i el tractament de pacients amb dany cerebral de les Balears.Se’n podran beneficiar tant els pacients hospitalitzats com els ambulatoris derivats de l’IB-Salut.

L’estimulador magnètic transcranial treballa en el mapatge i el tractament d’accidents vasculars cerebrals mitjançant estimulació cerebral no invasiva.

Durant la presentació, s'ha destacat la importància que l’Hospital Sant Joan de Déu, que forma part de la xarxa sanitària pública de les Balears, incorpori aquest innovador equipament, que el consolida com a centre de referència en neurorehabilitació de les Illes i que contribuirà de forma molt significativa al diagnòstic i el tractament de pacients amb dany cerebral.

L’Hospital Sant Joan de Déu és un referent dins l’estratègia de cronicitat del Govern balear i aquest nou equipament significa un suport essencial a l’estratègia d’atenció integral de pacients amb dany cerebral en favor de la recuperació de les seqüeles i de l’autonomia personal.

L’adquisició d’aquesta tecnologia suposa un avanç en el tractament de les persones que pateixen un dany cerebral sobrevingut, que pot originar-se per traumatismes cranioencefàlics, tumors cerebrals o ictus. L’estimulació elèctrica transcranial és una intervenció cerebral no invasiva que millora considerablement aquestes seqüeles.

La incidència de l’ictus a la nostra comunitat autònoma s’estima en 1.790 casos nous a l’any, dels quals 1.500 requereixen hospitalització. El codi ictus ha millorat el pronòstic de molts dels casos, però moltes vegades les seqüeles condicionen la qualitat de vida dels pacients.

Per això, la intervenció amb programes de neurorehabilitació és fonamental per recuperar el màxim nivell funcional i d’autonomia personal.

[Font: Conselleria de Salut. 04/12/2023]

[Foto: Conselleria de Salut]