Categoria: Noves tecnologies

Incorporació de la fluoroscòpia a l'Hospital Universitari Son Espases

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat Hepatobiliopancreàtica del Servei de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu de l'Hospital Universitari Son Espases ha incorporat l'ús de la fluoroscòpia amb verd d'indocianina per visualitzar la via biliar.

Aquesta nova tècnica, només disponible a l'Hospital Universitari Son Espases, serveix per visualitzar els elements biliars durant la cirurgia i minimitzar el riesc de lesió, així com el diagnòstic de litiasi a la via biliar principal.

La tècnica consisteix a administrar al pacient un colorant anomenat verd d'indocianina, totalment innocu per al pacient, i durant la cirurgia exposar la via biliar a una llum infraroja. D'aquesta manera les vies biliars es mostren fluorescents i es visualitzen amb major claredat. A més, es poden visualitzar les estructures arterials.

Els beneficis per al pacient són minimitzar el risc de lesions durant la cirurgia biliar, sobretot en casos d'inflamació important, en què es distorsiona l'anatomia normal de la zona. A partir d'ara, els pacients de l'Hospital Universitari Son Espases ja es poden beneficiar d'aquest nou avanç tecnològic pioner.

[Font: Hospital Universitari Son Espases. Servei de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu. 15/12/2015]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases. Servei de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu]