Categories: Epidemiologia, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, COVID-19

Es confirmen 20 casos positius nous de SARS-CoV-2 a les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

D’acord amb la darrera actualització de les dades que la Direcció General de Salut Pública i Participació ha comunicat al Ministeri de Sanitat, a les Illes Balears hi ha un total de 112 casos positius acumulats de SARS-CoV-2. Això suposa un increment de 20 casos. Fins ara, a les Illes Balears s’han registrat dues morts i 4 persones s’han curat.

El portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Illes Balears, Francesc Albertí, ha explicat la informació enviada al Ministeri de Sanitat —que s’actualitza de manera unificada en tot el país cada 24 hores— i també ha actualitzat de manera detallada la situació en els hospitals de les illes.

A Mallorca hi ha 27 pacients amb coronavirus ingressats a l’Hospital Universitari Son Espases (1 a l’UCI); 15, a Son Llàtzer (3 a UCI), i 3 a l’Hospital Comarcal d’Inca (tots a planta). La resta de persones es troben en seguiment a ca seva per les unitats volants d’atenció al coronavirus (UVAC).

A Menorca, hi ha 4 persones amb coronavirus a l’Hospital Mateu Orfila (1 a UCI). També hi ha 4 persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, hi ha 4 persones a l’Hospital Can Misses, totes a planta. Altres 6 persones reben atenció de les UVAC.

Albertí ha manifestat que, en total, a les Illes Balears, 14 professionals sanitaris han donat positiu. No obstant això, ha dit que la situació actual en els hospitals i les àrees d’urgències és de normalitat i que funcionen correctament els nous circuits per reordenar l’atenció als pacients i garantir la seguretat dels usuaris i dels professionals.

La Conselleria de Salut i Consum destaca la necessitat que la població segueixi les recomanacions i instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten, així com per protegir les persones més vulnerables, com ara la gent gran.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o cansament) o bé per a qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079 a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer. Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones.

Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina web coronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.

[Font: Conselleria Salut i Consum. 18/03/2020]

[Foto: Sascha Kohlmann / Talking People / CC-by-sa-2.0]

Què en diu la premsa
*18/03/2020 noticiasmallorca.es - Se confirman 20 nuevos casos positivos de SARS-CoV-2 en las Illes Balears.