Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia, Gestió de la investigació

COVID-19: La ciència treballa a contrarellotge per trobar una solució

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, va subratllar que la ciència treballa a contrarellotge per a trobar una solució a l'emergència sanitària provocada pel SARS- COV-2.

Va assegurar que les recerques espanyoles són competitives i podran aportar resultats de gran valor a aquesta lluita mundial per a trobar tractaments i vacunes.

Així mateix va informar de les recerques que estan en marxa a Espanya per a respondre a la crisi causada per la COVID-19 i va manifestar que els investigadors espanyols estan en contacte diari amb centres d'altres països i es produeix un constant intercanvi d'idees per a trobar la millor solució a aquesta crisi, a través de vacunes, medicaments, etc., fabricats a Espanya o en altres països. També es va referir a la coordinació constant amb la Unió Europea.

Centres de Recerca que treballen en projectes del coronavirus

Duque es va referir a la promoció de la recerca en diversos centres, que col·laboren en projectes propis i de la Unió Europea, citant, entre d'altres, els següents:

A més, l'Institut de Salut Carles III, dependent del Ministeri de Ciència i Innovació, ha llançat una convocatòria addicional per a iniciar recerques que tinguin alt nivell, a través de Fons COVID-19, finançat amb fins a 24 milions d'euros.

El ministre també va explicar que els organismes públics de recerca i les universitats fan tot el que poden per oferir al Ministeri de Sanitat el seu material sanitari i les seves capacitats per a diagnosticar el COVID-19.

Així mateix, es donarà suport a la innovació en empreses l'activitat de les quals es pugui haver vist afectada per aquesta emergència sanitària.

[Font: Ministeri de Ciència i Innovació. 20/03/2020

[Foto: Jarmoluk / Laboratory analysis / CC BY-SA 2.0]