Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19 Els pacients reben visites dels familiars

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els primers pacients amb COVID-19 ingressats a l'Hospital Can Misses ja han rebut la visita d'un familiar. Han estat dos pacients hospitalitzats en la Unitat d'Estada Mitjana Ca Na Majora, destinada a pacients procedents de residències sociosanitàries positius lleus per SARS-CoV-2.

Les trobades, carregades d'emotivitat, s’han pogut fer gràcies a un protocol de visites elaborat per la direcció d'Infermeria de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, que estableix com s’han de fer aquestes visites i quina durada poden tenir. 

Segons el protocol, les trobades s'iniciaran amb una cridada telefònica del metge responsable del pacient al familiar —la mateixa en la qual es dona la informació diària de l'evolució del pacient— en la qual oferirà la possibilitat de visitar al familiar ingressat.

S'avaluaran les circumstàncies del pacient, que serà apte o no per a la visita segons la seva situació clínica, valorada per l'equip d'assistència. Tot seguit, es valorarà el visitant, que no podrà formar part de cap grup de risc davant la COVID-19. Haurà de tenir capacitat per comprendre les normes de seguretat que se li indiquin i per usar correctament l'equip de protecció individual que li facilitarà l'Hospital. Per a això, el pacient haurà de signar una declaració d'haver rebut aquesta informació.

[Font: Àrea de Salut Eivissa i Formerntera. 15/05/2020]

[Foto: Hospital Sant Joan de Déu - Inca]