Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Disseny de campanyes de prevenció als centres de treball

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern i els agents socials s'han reunit per definir una campanya de control de les mesures preventives contra la COVID-19 als centres de treball de les Illes Balears.

Davant l'increment de casos positius de COVID-19 detectats i davant una situació de transmissió comunitària, l'objectiu de la campanya és establir canal de comunicació fluïda entre els sindicats, la Conselleria de Salut i la Conselleria de Treball per garantir que als llocs de feina s'estan seguint les indicacions de prevenció i sanitàries d'obligatori compliment.

El personal tècnic de l'IBASSAL serà el responsable de realitzar visites als centres de treball per controlar que es compta amb els elements de protecció necessaris, que se segueixen els protocols d'actuació davant la detecció de casos positius, sospitosos o contactes estrets i que es produeix una correcta transmissió d'informació des de l'empresa cap a l'autoritat sanitària i el respresentants dels treballadors.

L'IBASSAL compatarà amb el suport de la Inspecció de Treball i Seguretat Social, habilitada per l’Estat per controlar les mesures de prevenció de la COVID-19 als centres de treball. 

En cas que l'IBASSAL detecti irregularitats, com una empresa que obligui a treballar a persones que haurien de fer quarantena, ho notificarà a la Conselleria de Salut i a la resta d’autoritats competents perquè posin en marxa els procediments necessaris, ja que es tracta d'un comportament que pot suposar un delicte contra la salut pública. 

A la reunió s'ha posat èmfasi en la necessitat de conscienciar tant les persones treballadores com les empreses davant la importància de seguir totes les indicacions sanitàries, per tal de crear entorns de treball segurs i frenar la transmissió de la COVID-19.

[Font: Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball. 01/09/2020]

[Foto: Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball]