Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Qualitat

Les trucades al Telèfon de l'Esperança a Balears es dupliquen

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'entitat Telèfon de l’Esperança va presentar en el Col·legi oficial de Metges de les Illes Balears (COMIB) un informe amb motiu del Dia internacional de la prevenció de la conducta suïcida.

Les trucades al Telèfon de l’Esperança a Balears pràcticament s'han duplicat en la primera meitat de 2020, període en el qual un total de 1.058 persones van sol·licitar ajuda a l'entitat, 24 d'ells per temàtica suïcida, mentre que en 2019 les crides van ser 576.

El confinament i la situació social provocada per la pandèmia del coronavirus està relacionat amb aquest augment de crides, la qual cosa, no obstant això, no es va traduir en un augment dels suïcidis, ja que encara que va produir molt d'estrès, el confinament va suposar un factor de protecció per a les persones amb idees suïcides perquè van tenir el suport de la família, es van veure obligats a parlar.

S'ha llançat la campanya “Et regalo una coma, perquè continuïs escrivint la teva història”, que inclou diverses iniciatives i activitats la funció principal de les quals és la de millorar la prevenció de la conducta suïcida, i, en definitiva, que es redueixin les defuncions per aquest motiu. Enguany, també han creat una guia sobre com prevenir i actuar davant el suïcidi, per a orientar a persones afectades o a persones pròximes a aquestes.

El suïcidi és la causa de mort no natural que provoca més decessos al nostre país, i encara que afecta a totes les edats, és especialment sensibles les franges compreses entre els 30 i els 45 anys (en la qual es troba un 45% dels casos de l'última dècada), i entre els 46 i els 64 (amb un 34%). Per això, és necessària la conscienciació de la societat, i labor preventiva des d'edats primerenques i en diferents àmbits.

[Font: COMIB]

[Foto: Pxhere / Violencia de género / CC0 Dominio publico]