Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Institucions sanitàries

Consulta pública l'avantprojecte sobre l'impacte en la salut de les polítiques públiques

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat ha tret a consulta pública l'Avantprojecte de Llei de mesures per a l'equitat, universalitat i cohesió del Sistema Nacional de Salut (SNS), que introdueix l'enfocament de la salut en totes les polítiques públiques.

Aquesta mesura materialitza de manera efectiva l'enfocament de Salut en totes les polítiques, de tal forma que, en la definició de les polítiques públiques, en tots els sectors i de manera sistemàtica, s'haurà de tenir en compte les implicacions en la salut que comporten les decisions que es prenen, amb l'objectiu d'evitar impactes perjudicials per a la salut i millorar la salut de la població i l'equitat en salut.

La futura norma també persegueix evitar la incorporació de nous copagaments sanitaris a imatge i semblança dels establerts per als medicaments, en prestacions en què fins avui no estan imposats, com ara el transport sanitari no urgent, els productes dietoterápicos i els productes ortoprotètics.

Aquests incrementarien les càrregues financeres de les famílies i augmentarien les desigualtats socials en salut, afectant especialment la població en risc de pobresa que, a més, ha estat durament afectada per la pandèmia de la COVID-19.

Sanitat universal

L'avantprojecte també té com a objecte garantir l'homogeneïtat en l'efectivitat del dret a la protecció a la salut i ampliar els drets de població que actualment no està inclosa.

La ciutadania, organitzacions i associacions interessats a fer arribar les seves opinions, tenen de termini fins al dia 19 de novembre de 2020, a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Finalitzat aquest termini, el Ministeri incorporarà les aportacions rebudes al text, que seguirà la seva tramitació ordinària.

[Font: Ministeri de Sanitat. 20/10/2020

[Foto: Sascha Kohlmann / Talking People / CC-by-sa-2.0]