Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Noves tecnologies

Sistema de monitoratge de glucosa mitjançant sensors tipus flash

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Unes 12.000 persones amb dependència a la insulina podran beneficiar-se a partir del mes de gener de 2021 del sistema de monitoratge de glucosa mitjançant sensors tipus flash, de manera gratuïta. Així mateix es finançarà la tècnica de protonteràpia.

Així s'àmplia aquesta prestació inclosos en la cartera comuna de serveis del SNS a nous col·lectius de pacients.

Aquells pacients no diagnosticats de diabetis mellitus tipus 1 ni tipus 2, però insulinodependents, que realitzin teràpia intensiva amb insulina i requereixin realitzar almenys sis puncions digitals al dia, podran usar de manera gratuïta aquest sistema alternatiu a les tires reactives de glucèmia. Són malalts amb diabetis monogènica, fibrosi quística, pancreopriva, hemocromatosis o altres tipus específics de diabetis que requereixin insulina de manera crònica.

Els usuaris rebran una instrucció estandarditzada on se'ls informarà del procediment d'implantació i retirada del sensor, les recomanacions d'ús, etc.

Protonterapia

D'altra banda, s'ha acordat per a quines indicacions i en quines condicions es finançarà la protonteràpia, una tècnica de radioteràpia, que facilitarà l'accés a tots els pacients que sobre la base de les evidències científiques disponibles es poden beneficiar d'aquesta tècnica.

Per a això, cada comunitat autònoma comptarà amb una comissió interdisciplinària integrada per oncòlegs radioteràpics, oncòlegs mèdics, pediatres, radiofísics i els professionals implicats en l'atenció d'aquests pacients per a valorar les sol·licituds d'aquesta prestació.

Entre els requisits per a accedir a aquest tractament es valoraran sobretot els tumors en nens menors de 3 anys o les síndromes genètiques amb risc elevat de toxicitat.

[Font: Ministeri de Sanitat. 25/11/2020]

[Foto: ocu.org / sensores glucemia / CC-by-sa-3.0 de]