Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Qualitat

Nou sistema de detecció de lesions en el còlon per mitjà d’intel·ligència artificial

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Després d’implantar el Programa de Cribratge de Càncer de Còlon l’any 2015, l’Hospital Comarcal d’Inca continua introduint millores que permetin aconseguir uns resultats millors en les proves de detecció de la seva població diana.

GI-Genius, de l’empresa Medtronic, és un mòdul dotat d’un programari que permet analitzar les imatges d’una endoscòpia i detectar en temps real lesions i, així, assistir la labor dels facultatius que posen en pràctica aquestes tècniques.

Aquest equip, que s’utilitza per primera vegada a les Illes Balears, permetrà detectar més lesions en les proves que es fan, la qual cosa comportarà una disminució del risc de desenvolupar la malaltia. Alguns estudis indiquen que cada 1 % d’augment en la taxa de detecció d’adenomes s’associa amb una disminució del 3 % de risc de càncer.

Durant les properes vuit setmanes, els endoscopistes de l’Hospital utilitzaran aquest nou mòdul per valorar la possibilitat d’incorporar-ho als equips existents, de cara a continuar amb el programa, que ja ha complert cinc anys.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 02/07/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]