Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Institucions sanitàries

Afers Socials i el Banc de Sang promouen la donació de sang entre els joves

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria d’Afers Socials i Esports, a través de l’Institut Balear de la Joventut i en col·laboració amb la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears engeguen la campanya Carnet JoveTreu el millor de tu” per incentivar la donació de sang entre la joventut illenca.

En aquests moments només un 18% dels donants de les Illes Balears són joves d’entre 18 i 30 anys. En concret, de les 20.464 persones donants que es conten ara mateix a Balears, 3.656 tenen entre 18 i 30 anys. 2.050 són dones i 1.606 són homes.

La finalitat de la iniciativa és assegurar un relleu generacional de les persones donants en l’actualitat. En concret, els objectius principals de la campanya són, entre altres, conscienciar de la importància de la donació de sang i teixits en la salut pública; informar adequadament als joves sobre els procediments de la donació i els beneficis per a les persones receptores; la promoció dels valors de l’altruisme i la solidaritat; i especialment augmentar el nombre de donants de sang sobretot entre els joves.

Per dur endavant la campanya, l’IBJOVE i la Fundació Banc de Sang i Teixits han signat un conveni de col·laboració que permetrà realitzar més campanyes, iniciatives i activitats durant els dos propers anys.

Eixos fonamentals de la campanya

  • Divulgació a través del web del Carnet Jove i a través de xarxes socials sobre els lloc i hores de les campanyes de donació previstes, per tal que els majors de 18 anys s’informin i, si ho desitgen, puguin donar. Al mateix temps es regalaran articles de marxandatge als joves participants.
  • Protagonisme dels joves donants que explicaran la seva experiència com a donants i/o com a donants i com a receptors de sang i teixits, dirigint-se a la ciutadania i especialment als altres joves a través de les xarxes socials de l’IBJOVE, sempre sota el lema «Treu el millor de tu».

Més endavant, quan les condicions sanitàries ho permetin, el Banc de Sang i l’Institut Balear de la Joventut realitzaran campanyes de donació dirigides específicament als joves mitjançant jornades.

Per al poper curs també es preveu que aquesta campanya es traslladi als instituts de secundària.

[Font: Conselleria d'Afers Socials i Esports. 20/03/2021]

[Foto: Banc de Sang i Teixits]