Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Les Illes Balears, entre les regions més segures d’Europa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les Illes Balears se situen entre les regions europees amb manco incidència de COVID-19, segons l’actualització que ha fet avui el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties.

Segons aquest organisme oficial, encarregat de la vigilància i seguiment de la pandèmia a la Unió Europea, l'arxipèlag, amb una incidència de 59,55 casos per cada 100.000 habitants a 14 dies, és la catorzena amb menor incidència d'un total de 211 regions. Són dades que corresponen a la setmana epidemiològica 19/2021 –del 10 al 16 de maig- i que facilita el Ministeri de Sanitat d’Espanya per al seguiment de la pandèmia.

Pel que fa a les regions de la Mediterrània, les Balears són de les que tenen menys incidència, després de la Comunitat Valenciana, Malta i Ceuta. La resta de regions amb incidències més baixes que les de les Illes Balears corresponen a indrets dels països bàltics, a la part continental de Portugal, així com els illots francesos de Mayotte -ubicats a l’Oceà Índic- i la regió nordest de Romania.

El llistat de regions amb menys incidència a 14 dies el lidera Troms og Finnmark, a Noruega, amb 11 casos per cada 100.000 habitants a 14 dies.

El Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties és l'agència de la Unió Europea encarregada de la vigilància i seguiment de les malalties infeccioses a Europa i publica a diari dades d’incidència de la COVID-19 de tots els països membre, dades en base a les quals elabora els mapes de nivells que els països europeus fan servir per coordinar les restriccions de la lliure circulació en resposta a la pandèmia de la COVID-19 en la Unió Europea.

Les dades es poden consultar en aquest enllaç.  

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 20/05/21]

[Foto: Infosalut / Avió / CC BY-NC-SA 4.0]