Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Es redueix a un mes el període per vaccinar les persones que han passat la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Salut redueix de sis mesos a un mes el període per vacunar-se contra la COVID-19 en el cas de les persones que han superat la malaltia. Així ho ha anunciat la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, qui ha recordat que, fins ara, l’estratègia nacional de vacunació, recomanava una espera de 6 mesos en menors de 65 anys.

Per tant, per vaccinar les persones de 65 anys o menys es redueix el període mínim recomanat a quatre setmanes, comptadores des del diagnòstic de la infecció pel SARS-CoV-2. Així mateix, es recomanarà aquest mateix temps d’espera per vaccinar les persones de més de 65 anys.

A les persones de menys de 65 d’edat amb antecedent d’infecció se’ls administrarà només una dosi un mes després de la data del diagnòstic, però a les de més de 65 anys amb antecedent d’infecció se’ls administraran dues dosis.

Per una altra banda, a partir d’avui les persones que encara no hagin rebut cap dosi del vaccí (13.198) poden demanar hora a BitCita. En canvi, si n’han rebut una dosi i posteriorment han resultat infectades (3.801), les citaran per telèfon des d’Infovacuna per a la segona dosi.

S’estima que aproximadament onze mil persones podrien avançar la vaccinació durant la setmana vinent.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 20/08/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Què en diu la premsa
*20/08/2021 menorcaaldia.com - Adelantan la vacunación a 11.000 personas que ya han pasado el Covid en Baleares.