Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L'Hospital Universitari Son Espases habilita una nova sala d'espera per a persones en tractament de càncer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’espai Domum Son Espases, impulsat per la Fundació Nous Cims, és el punt de trobada i de suport emocional per a les persones que conviuen amb el càncer.

L’Hospital Universitari Son Espases ha habilitat una nova sala d’espera per a les persones que reben tractament oncològic. És l’espai Domum Son Espases, impulsat per la Fundació Nous Cims, juntament amb la Comissió d’Humanització de l’Hospital, i concebut en un entorn terapèutic pensat, dissenyat i construït amb l’objectiu de fomentar el benestar emocional de les persones que requereixen atenció oncològica, així com el dels seus familiars i cuidadors. Aquest procés s’impulsa per mitjà d’una completa proposta d’activitats i espais que permeten interactuar, socialitzar o desconnectar.

Domum Son Espases compta amb dos espais ubicats davant l’Hospital de Dia d’Adults d’Oncohematologia, que s’interrelacionen entre si i que responen a les necessitats de les persones que conviuen amb el càncer.

D’una banda, s’ha dissenyat una sala d’estar amb butaques, tamborets, tauletes i làmpades perquè els pacients se sentin com a ca seva. Aquest espai permet interactuar, compartir moments i tenir espais d’intimitat o per desconnectar, abans de rebre tractament de quimioteràpia.

D’altra banda, s’ha habilitat una sala polivalent per dur a terme activitats destinades a millorar el benestar físic, emocional i social. Així mateix, hi ha racons per desconnectar, repositoris de llibres i informació sobre temes d’interès per a les persones que conviuen amb el càncer. Les sessions informatives, tallers psicoeducatius i terapèutics i activitats comunitàries les oferiran professionals de l’Hospital Universitari Son Espases, així com entitats expertes en oncologia i altres agents de la comunitat, seguint un treball en xarxa.

Primers tallers organitzats a l’espai Domum Son Espases

El passat dijous, dia 15 de setembre, l’espai Domum Son Espases va acollir el taller de maquillatge corrector terapèutic, que tingué un gran èxit d’assistència. Es tracta del primer d’un complet programa d’activitats destinades a millorar el benestar físic, emocional i social dels pacients i dels seus familiars i cuidadors. El dimarts, 20 de setembre, va tenir lloc el taller «Què he de saber sobre la meva alimentació?», que va centrar-se, entre altres aspectes, en com prevenir la desnutrició en el pacient oncohematològic. El taller el va impartir Regina Cortés, infermera i nutricionista de l’Hospital.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 16/09/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]