Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La CE llança EU-JAMRAI 2 per donar una resposta unificada a la resistència als antibiòtics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Després de l'èxit de la primera edició d'EU-JAMRAI, 120 organitzacions de 30 països, entre les quals trobam l'AEMPS i altres 20 entitats espanyoles, s'uneixen per combatre els bacteris resistents als antibiòtics. Aquesta acció conjunta persegueix implementar accions concretes per monitorar, prevenir i lluitar eficaçment contra la resistència als antibiòtics en tots els àmbits de la salut humana, animal i ambiental.

La Comissió Europea, responsables polítics i organitzacions de 30 països s'han reunit a París per posar en marxa la segona Acció Conjunta sobre Resistència als Antimicrobians i Infeccions Relacionades amb l'Assistència Sanitària (EU-JAMRAI 2). Coordinada per l'organisme francès Inserm (Institut Nacional de Salut i Investigació Mèdica), aquesta iniciativa de col·laboració té com a objectiu combatre de forma més eficaç la resistència als antimicrobians, una amenaça important per a la salut pública, responsable de més de 35.000 morts a l'any en la Unió Europea i d'1,3 milions de persones en tot el món.

EU-JAMRAI 2 vol implementar accions concretes per monitorar, prevenir i lluitar contra la resistència als antibiòtics en tots els àmbits de la salut humana, animal i ambiental, empoderant als països participants per enfortir els seus plans d'acció nacionals. La missió és reduir el risc d'exposició de la ciutadania europea a bacteris resistents als antibiòtics. Això implica estructurar una vigilància integrada i reforçar la prevenció d'infeccions a escala d'"una sola salut", alhora que es millora l'atenció als pacients amb infeccions bacterianes, garantint, per exemple, l'accés a una teràpia antibiòtica eficaç i proporcionada.

[Font: AEMPS. 13/02/2024]

[Foto: pxhere.comMedicina, dolor / CC0 1.0 Universal]