Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Nova guia de butxaca per al tractament del tabaquisme de la semFYC

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La semFYC ha revisat i ampliat la guia de butxaca per al tractament del tabaquisme i productes relacionats. Així, la societat científica respon a la necessitat d'adaptar les estratègies d'abordatge a les darreres tendències i desenvolupaments en el consum de tabac.

Aquesta actualització introdueix diverses novetats que contemplen els reptes actuals en la lluita contra el tabaquisme, com ara:

  • L'ampliació de la guia per abordar altres productes relacionats amb el tabac, com les cigarretes electròniques, pipes d'aigua i tabac encalentit.
  • La inclusió de la citisina com a nou fàrmac per a deixar de fumar.
  • La proposta d'utilitzar una pregunta ampliada per a indagar sobre el consum de tabac, que inclou diferents formes de consum.

Intervenció, nous productes i consum en joves 

Una de les novetats més rellevants d'aquesta publicació és la proposta d'una intervenció breu, concisa i efectiva d'intervenir sobre el consum de tabac que consta de tres passes: esbrinar, aconsellar i actuar, amb l'objectiu d'oferir ajuda per a deixar de fumar. A més, la guia aborda la creixent comercialització de nous productes del tabac per part de la indústria, proporcionant informació detallada sobre les seves característiques i riscos.

En resposta a l'augment de l'ús de cigarretes electròniques, especialment entre els joves, es recomana que les històries clíniques electròniques d'Atenció Primària tenguin un apartat específic per abordar aquest tema. La guia també ofereix orientació sobre com manejar aquestes situacions i quins consells donar a les persones ateses.

Accedeix aquí a la 'Guía de bolsillo para el tratamiento del tabaquismo y productos relacionados de la semFYC'.

[Font: semFYC. 03/05/2024]

[Foto: Henrik Jensenkvit cigaretterne - Quit smoking / CC BY-SA 2.0]