Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Conveni de col·laboració entre la Conselleria de Salut i el Consell Insular de Menorca sobre drogodependències

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha autoritzat la Conselleria de Salut a signar el conveni de col·laboració amb el Consell Insular de Menorca per a l'atenció a les drogodependències per un import total de 123.168 euros.

La finalitat d'aquest conveni és la col·laboració en el desenvolupament d'accions en relació amb l'atenció, el tractament ambulatori i residencial a les persones amb problemes de drogodependències i altres addiccions, i la coordinació per al desenvolupament de programes de prevenció de drogodependències i altres addiccions a l'illa de Menorca, des de l'1 de gener al 31 de desembre de 2016.

Les accions que integren el tractament ambulatori i residencial a les persones amb problemes de drogodependències i altres addiccions són les següents:

  • Preparació i subministrament de metadona a les persones usuàries en els centres d'atenció a les drogodependències de l'illa.
  • Programa de formació per a professionals.
  • Programa d'atenció i tractament ambulatori: cobertura d'assistència ambulatòria a les drogodependències i altres addiccions a l'illa a través d'un equip professional que dóna cobertura als centres d'atenció a les drogodependències (CAD).
  • Recursos complementaris: Centre de contenció Andana; Centre de dia Arrels; Programa base (comunitat terapèutica Ses Sitjoles); Programa "Just a temps"; Programa "Ciberjove"; Programa "Centre de dia Projecte Jove"; Programa d'intervenció familiar i Comunitat Itaca.

[Font: Conselleria de Salut. 23/06/2016]

[Foto: Josué Goge / Drogas / CC-by-sa-3.0 de]