Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El CODNIB organitza una diada amb motiu del Dia del Dietista-Nutricionista

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de les Illes Balears (CODNIB) celebra aquest dijous el Dia del Dietista Nutricionista amb diverses activitats per acostar la tasca que duen a terme a tots els ciutadans.

El CODNIB aprofita la celebració de l'Any Internacional dels Llegums per organitzar unes sessions divulgatives. Avui, a les 18 hores, s'oferirà al Centre de Cultura Sa Nostra de Palma, la conferència titulada "Llegums bàsics en la Dieta Mediterrània #CucharasDeSalud", a càrrec de Manuel Moñino, president del CODNIB.

Així mateix, es penjaran cartells i es distribuirà material didàctic als principals centres hospitalaris, als centres de salut i a la xarxa de centres de barri i culturals, per divulgar la importància del consum de llegums. La regularitat en el seu consum ofereix beneficis per a la salut, ja que s'associa a una disminució del risc de malaltia isquèmica del cor, ajuda a controlar la hipertensió arterial i la disminució del colesterol LDL. També s'associa a una disminució del risc de patir càncer colorectal i ajuda en el manteniment del pes corporal, que evita el sobrepès i l'obesitat tant en la població infantil com en l'adulta.

També es distribuiran manuals didàctics i contes infantils als centres escolars i guarderies i es realitzaran tallers a càrrec de dietistes-nutricionistes per promoure el consum de llegums.

[Font: Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de les Illes Balears]

[Foto: CODNIB]