Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears llança la campanya d'estiu 2017

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) llança la seva campanya d'estiu, amb el lema "Operació tipàs. Aquest estiu salva vides". L'objectiu d'aquesta campanya és conscienciar la població de la necessitat constant de donacions de sang, també a l'estiu.

La sang no es pot fabricar. D'aquí, la rellevància de les persones que acudeixen a donar sang, sigui quin sigui el seu grup sanguini.

Els pacients a Balears reben sang del seu mateix grup sanguini gràcies als donants voluntaris, altruistes i responsables que s'acosten cada dia i se solidaritzen amb ells. Aquesta mesura millora la qualitat de les transfusions per a pacients i la seva recuperació.

Balears arrenca aquest estiu amb les reserves justes i amb les quals haurà d'afrontar l'habitual descens de les donacions, l'atenció als pacients crònics i un augment de la població susceptible de necessitar transfusions. Es calcula que al voltant de 3.000 persones necessitaran transfusions dels diferents components sanguinis aquest estiu.

Per totes aquestes raons, la Fundació Banc de Sang i Teixits recorda que és vital comptar amb l'ajuda de persones que, mitjançant la donació de sang, garanteixin a Balears l'assistència de tots els pacients que necessitin una transfusió durant el període estival. La campanya es difondrà al metro i tren, webs, xarxes socials, cartelleria, per correu electrònic i a través dels mitjans de comunicació per tal que la gent no s'oblidi de la donació de sang a l'estiu.

La donació de sang és un acte voluntari i de caràcter altruista que té una durada de 20 o 30 minuts i ofereix a canvi tota una vida a les moltes persones malaltes que necessiten sang per als seus tractaments com ara intervencions quirúrgiques, trasplantaments, accidents, malalties i teràpies oncològiques, entre altres. Qualsevol persona sana, entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot donar sang.

En aquest document podeu consultar tota la informació de la campanya d'estiu 2017 de la FBSTIB.

[Font: Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears. 03/07/2017 ]

[Foto: FBSTIB]

*04/07/2017 Diario de Ibiza - El Banco de Sangre lanza una nueva campaña.