Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La prova per a l'autodiagnòstic del VIH ja està disponible a les farmàcies sense prescripció mèdica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat informa que els ciutadans ja poden adquirir a les farmàcies espanyoles les proves per a l'autodiagnòstic del VIH.

Per a la implementació d'aquesta nova fórmula diagnòstica es va subscriure un conveni de col·laboració entre el Ministeri de Sanitat Serveis Socials i Igualtat i el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics per al foment del diagnòstic precoç del VIH el mes d'octubre de 2017.

Professionals farmacèutics

Perquè els professionals farmacèutics disposin de tota la informació necessària per una millor actuació en la dispensació d'aquests productes, el Ministeri de Sanitat Serveis Socials i Igualtat ha elaborat conjuntament amb el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics la Guia d'actuació farmacèutica en la dispensació de productes sanitaris per a l'autodiagnòstic del VIH.

L'objectiu d'aquesta Guia és dotar dels coneixements necessaris respecte a la prova d'autodiagnòstic del VIH als farmacèutics comunitaris per respondre a les preguntes dels usuaris potencials davant la dispensació d'aquests productes.

Ciutadans

Per obtenir més informació sobre l'autotest del VIH i altres mesures de prevenció, el Ministeri de Sanitat, també ha posat a disposició del públic un servei multicanal d'informació i prevenció sobre el VIH i la sida, de caràcter gratuït i confidencial, gestionat per la Creu Roja Espanyola, mitjançant el telèfon 900 111 000 i el web Cruz Roja Info VIH.

Així mateix, els ciutadans interessats tendran accés a un document de preguntes i respostes frequents dirigit als ciutadans que vulguin utilizar aquesta prova disponible en aquest enllaç.

A Espanya, s'estima que actualment viuen entre 140.000 i 145.000 persones amb infecció pel VIH, de les quals aproximadament una de cada cinc no estan diagnosticades.

[Font: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 22/01/2018

[Foto: NIAD

 / Leriche's syndrome CC BY­ND 2.0 ]

Notícies relacionades a Infosalut
*12/01/2018 - Les proves per a l'autodiagnòstic del VIH es podran adquirir a les farmàcies sense necessitat de prescripció mèdica.