Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Dinamització del programa de cribratge de càncer de còlon amb voluntaris de l'AECC Balears a l'Hospital d'Inca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A l'Hospital Comarcal d'Inca un grup de voluntaris de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) de Balears han començat la tasca per dinamitzar el Programa de prevenció de càncer de còlon, que va dirigit a homes i dones de entre 50 i 69 anys, en el Sector Sanitari de Tramuntana.

Aquesta iniciativa  liderada per la Dra. Carmen Sánchez-Contador, coordinadora de l'estratègia de càncer de la Direcció General de Salut Pública i Participació, i el Dr. José Reyes, coordinador del Servei de Digestiu de l'Hospital d'Inca, ha estat possible gràcies al suport i col·laboració de la AECC Balears.

Els voluntaris contacten amb les persones que haurien d'haver rebut la carta per participar en el programa de cribratge i que encara no han enviat cap mostra per analitzar i els donen la informació perquè puguin adherir-se al programa de prevenció.

Les dades resultants de la campanya de prevenció són molt favorables, ja que s'han eliminat 401 lesions precanceroses en persones asimptomàtiques, i s'han resolt 31 casos de càncer en persones que no sabien que el tenien.

[Font: Hospital Comarcal d'Inca. 12/07/2017]

[Foto: Hospital Comarcal d'Inca]