Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Son Espases acull l’exposició fotogràfica Proyecto Farmasol. Farmacias solidarias, educación para la salud

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Hospital Universitari Son Espases acull l’exposició fotogràfica “Proyecto Farmasol. Farmacias solidarias, educación para la salud”, de la Fundació Barceló. Es tracta d’una exposició itinerant que consta de 25 fotografies de gran format i en blanc i negre, que Amelia Fornés, responsable de Proyecto Farmasol, ha pres durant els viatges que ha fet a Àfrica.

El director general de Planificació i Farmàcia, Benito Prósper; la vicepresidenta de Fundación Barceló, Antonia Barceló, i el director gerent de Son Espases, Josep Pomar, han inaugurat l’exposició, que està situada al vestíbul d’Extraccions (planta 0, mòdul K) i que s’hi mantendrà fins al 28 de febrer.

El mes de març de 2015, Fundación Barceló va posar en marxa Proyecto Farmasol per facilitar a les poblacions més desafavorides d’Àfrica l’accés a les medicines i donar informació adequada sobre com prendre-les, i d’aquesta manera millorar-ne la salut i les condicions de vida. L’exposició fotogràfica es va inaugurar l’any 2016 amb la finalitat de sensibilitzar sobre les circumstàncies en què es troben els països molt necessitats, especialment en els àmbits de la salut i de la prevenció. Durant el recorregut de la mostra fotogràfica, el visitant pot recórrer als cinc països on es desenvolupa el projecte (Etiòpia, Kenya, Tanzània, el Txad i Uganda). 

Proyecto Farmasol també pretén incidir en els hàbits d’higiene de la població local i en la conscienciació en temes de salut. Per això, a cadascuna de les farmàcies es designa un responsable local per educar en matèria de prevenció de les malalties als llogarets més propers, als centres de salut i als hospitals. Actualment estan en marxa setze projectes solidaris a cinc països diferents, dels quals es beneficien 300.000 persones.

[Font: Conselleria de Salut. 2/02/2018]

[Foto: Conselleria de Serveis Socials I Cooperació]

Notícies relacionades a Infosalut
*25/07/2018 - L'Hospital de Manacor acull l'exposició fotogràfica Projecte Farmasol.