Categoria: Seguretat alimentària

Publicació d'un nou Decret sobre el procediment de cooperació amb la Comissió Europea referent a l'alimentació

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOE núm. 100, de 26 d'abril de 2016, s'ha publicat el Reial decret 162/2016, de 25 d'abril, pel qual es deroga el Reial decret 1118/1998, de 5 de juny, pel qual s'estableix el procediment de cooperació amb la Comissió Europea, en matèria d'examen científic de les qüestions relacionades amb els productes alimentaris.

Els ministeris de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, i d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient, han elaborat disposicions que incorporaven a l'ordenament jurídic espanyol les directives comunitàries relacionades amb la seguretat dels productes alimentaris.

Així mateix, s'han creat diferents comitès científics sobre l'alimentació humana. Els darrers es van crear el 2004, sota la denominació de comitès científics en l'àmbit de la seguretat dels consumidors, la salut pública i el medi ambient.

El mes de febrer de 1993 es va instituir la Directiva Europea relativa a l'assistència a la Comissió per part dels estats membres i a la cooperació relacionada amb l'alimentació i incorporada a l'ordenament jurídic nacional mitjançant el Reial decret del mes de juny de 1998.

Ara aquesta Directiva Europea de 1993 queda privada de contingut i la substitueix la Directiva Europea 2015/254 del Parlament Europeu i del Consell, d'11 de febrer de 2015, relativa a l'assistència a la Comissió per part dels estats membres i a la cooperació en matèria d'examen científic de les qüestions relacionades amb els productes alimentaris. Al mateix temps que s'incorpora a la legislació jurídica espanyola a través del Reial decret 162/2016.

[Font: BOE. Núm. 100. 26/04/2016]

[Foto: Infosalut]