Categoria: Beques ajudes i premis

El COPIB col·labora en l'organització del I Premi de Periodisme Responsable per a prevenir el suïcidi

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El COPIB col·labora en l'organització del I Premi de Periodisme Responsable, una iniciativa promoguda per l'Associació de Familiars i Amics Supervivents del Suïcidi de les Illes Balears (AFASIB) i Papageno amb l'objectiu de prevenir el suïcidi des dels mitjans de comunicació, a partir d'informacions rigoroses que sensibilitzin a la ciutadania sobre aquest greu problema de salut pública.

Els guanyadors del premi es donaran a conèixer el pròxim 10 de setembre coincidint amb el Dia mundial per a la prevenció del suïcidi, en un acte que tendrà lloc en el Caixaforum de Palma de manera presencial i que també serà retransmès en continu.

Una de les vies que ha demostrat tenir incidència sobre el nombre de casos que es produeixen és la forma en la qual els mitjans de comunicació difonen les notícies relacionades. Parlar de suïcidi és preventiu, però fer-ho de manera inapropiada (caient en detalls morbosos o sensacionalistes) sí que pot generar un perillós efecte imitació en posar el focus d'atenció sobre el protagonista i no en la solució dels problemes i les mesures de prevenció que s'havien d'haver pres per a evitar aquests fets.

El I Premi Periodisme Responsable vol conscienciar sobre la importància d'informar amb rigor, reconeixent als treballs periodístics que hagin donat una correcta visibilitat al suïcidi amb un tractament adequat al fenomen, com a peça fonamental i necessària per a començar a sensibilitzar a la societat des de l'enfocament de la prevenció.

En aquesta primera edició del certamen, l'organització lliurarà un premi local, a càrrec de l'entitat 3 Salut Mental, i un premi nacional, a càrrec de Papageno. Els/les guanyadors/es rebran un premi econòmic de 250 euros i un diploma commemoratiu. Cada categoria comptarà amb dos accèssits, que rebran un diploma. L'organització es reserva el dret a declarar desert un o els dos premis en el cas que el jurat consideri que cap dels treballs atresora la qualitat o no compleixi amb els requisits suficients.

[COPIB. 08/07/2021]

[Foto: Freephotos / Sad, depressed, depression, sadness / CC0 License]