Categoria: Ajudes

Es destinen 7,5 milions d'euros per al servei d'ajuda a domicili per a persones grans en situació de dependència a Mallorca i 172.000 euros a Formentera

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A Mallorca, el cost es destina a 400.000 hores de servei d’ajuda a domicili acordades durant tres anys. A Formentera permetrà cobrir 9.000 hores de servei, també durant tres anys.

Mallorca

El Consell de Govern del dia 9 de maig de 2022, a proposta de la Conselleria d’Afers Socials i Esports, ha aprovat l’autorització prèvia per destinar, mitjançant un conveni, un total de 7,5 milions d’euros a l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) per gestionar el servei d’ajuda a domicili per a persones grans en situació de dependència. L’objectiu és impulsar el servei d’atenció integral d’ajuda a domicili (SAID) que gestiona l’IMAS i arribar al nombre més gran de municipis l’any 2024.

Per això, la Conselleria d’Afers Socials i Esports destinarà un total de 7.583.132 € entre l’1 de gener de 2022 i el 31 de desembre de 2024, corresponent al cost de 400.000 hores de servei d’ajuda a domicili acordades durant tres anys.

Actualment, segons dades de l'IMAS, el SAID està operatiu a 37 municipis de Mallorca.

Formentera

El Consell de Govern del dia 9 de maig de 2022, ha autoritzat el conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Afers Socials i Esports i el Consell Insular de Formentera per gestionar el servei d’ajuda a domicili per a persones en situació de dependència. La Conselleria destinarà un total de 172.170 € per cobrir un total de 9.000 hores de servei acordades entre l’1 de gener de 2020 i el 31 de desembre de 2024.

El Servei d’atenció integral d’ajuda a domicili (SAID)

El servei d’ajuda a domicili és un dels serveis al qual es pot accedir a través del reconeixement de la situació de dependència, que gestiona la Conselleria d’Afers Socials i Esports. Es tracta d’un servei que permet l’atenció professional de les persones grans al seu domicili, al seu entorn, mentre no siguin necessaris serveis més específics com pot ser una residència o atenció 24 hores.

És un servei que s’adapta a les necessitats concretes de les persones al seu domicili i, a més, és compatible amb altres serveis com el servei de teleassistència i és complementari al centre de dia. D’una banda, preveu la prestació de tasques relacionades amb les necessitats de la llar (neteja puntual, fer el llit, menjar i rentar la roba) i, de l’altra, s’ocupa de la cura personal (ajudar amb la higiene i a vestir-se i desvestir-se).

[Font: Conselleria d'Afers Socials i Esports. 09/05/2022]

[Foto: Infosalut / Gent passejant per Palma / CC BY-NC-SA 4.0]