Categoria: Ajudes

La Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura atorga 1,3 milions d’euros a centres d’investigació de les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura ha concedit subvencions a centres d’investigació i desenvolupament tecnològic de les Illes Balears per un valor d’1.344.490 €. 14 investigadors es beneficiaran d’aquestes ajudes.

L’objectiu és la contractació de 14 persones investigadores en formació per poder fer una tesi doctoral en centres o unitats d’investigació i empreses ubicades a la comunitat.

Les persones seleccionades han hagut de presentar un projecte d’investigació científica i tècnica de titulats superiors universitaris amb diferents temàtiques, entre les quals es troben les següents:

  • accions pel canvi climàtic relacionades amb l’oceanografia, la botànica i la química inorgànica
  • l’economia circular i l’activitat agrària i pesquera centrades en els animals salvatges o l’horticultura
  • el canvi demogràfic i la salut en el sector de la bioquímica i biologia molecular
  • les ciències de l’atmosfera, o la teoria, l’anàlisi i la crítica literàries

Les matèries d’aquests 14 projectes d’investigació es recullen en el Pla de Ciència, Tecnologia i Innovació (Pla CTI).

Les ajudes a les persones beneficiàries presenten dues modalitats: la primera és per a la formació de personal investigador i la segona està destinada a la formació de personal investigador empresarial.

D’aquesta manera, es concedeixen 12 ajudes per a la formació del personal investigador (modalitat A) i 2 ajudes per a la formació del personal investigador empresarial (modalitat B).

Entre els investigadors, es constata que un 71,4% són dones i un 28,6  són homes.

Les entitats beneficiàries de la modalitat A són la Universitat de les Illes Balears (UIB), el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i la Fundació Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa). D’altra banda, en la modalitat B l’entitat beneficiària és l’empresa Sanifit Therapeutics, SA.

[Font: Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura. 06/09/2022]

[Foto: Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura]