Categoria: Ajudes

Espanya acollirà 23 joves investigadors i investigadores per desenvolupar els seus projectes «Starting Grant 2023»

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El principal objectiu de la convocatòria Starting Grant 2023 és impulsar el talent i la carrera científica entre els joves investigadors i investigadores mitjançant el finançament dels seus propis projectes d'investigació.

El Consell Europeu de Recerca (ERC) ha fet públics els resultats de la convocatòria Starting Grant 2023, en la qual un total de 23 joves investigadors i investigadores, amb experiència postdoctoral d'entre 2 i 7 anys, desenvoluparan els seus projectes amb els seus equips a centres d'investigació i universitats espanyoles.

Espanya és el cinquè país de la Unió Europea en quantitat de projectes, només per darrere d'Alemanya, França, Països Baixos i Itàlia, amb 87, 50 i 44 projectes, respectivament.

El finançament d'aquest programa a Espanya és de 37 milions d'euros, fet que suposa un pressupost aproximat de fins a un milió i mig d'euros per cada projecte. 

En el cas d'Espanya, 7 dels 23 projectes els lideraran dones, és a dir, un 30% del total.

Suport estatal a la convocatòria

El Ministeri de Ciència i Innovació, a través de l'Oficina Europea de la Fundació Espanyola de la Ciència i la Tecnologia (FECYT), dona suport per a la preparació de les propostes que es presenten al Consell Europeu de Recerca.

Per a la present convocatòria es varen efectuar revisions de propostes i simulacres d'entrevista en la darrera fase del procés d'avaluació a candidats i candidates a Starting Grant 2023. Finalment, 22 de les persones que varen passar per aquests processos han rebut finançament.

Consulta aquí el personal científic guardonat i els seus projectes d'investigació que desenvoluparan a centres d'investigació espanyols.

[Font: Ministeri de Ciència i Innovació. 05/09/2023]

[Foto: Govern de les Illes Balears]