Categoria: Ajudes

Primeres convocatòries del programa europeu de recerca i desenvolupament Horitzó 2020

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Comissió Europea difon les primeres convocatòries del programa Horitzó 2020 (H2020), finançades amb capital públic i privat, amb la finalitat de millorar la vida dels europeus, la creació de llocs de treball i la promoció de la competitivitat.

Les primeres associacions públiques i privades convocants són:

 Innovative Medicines Initiative (IMI)

És una associació sobre medicaments innnovadors entre la Unió Europea (UE) i la Federació Europea d'Indústries i Associacions Farmacèutiques (EFPIA). Els projectes de recerca i innovació se centraran en dos temes: la diabetis i les malalties dels ulls i la degeneració macular. La finalitat d'aquesta convocatòria és facilitar als pacients tant una via d'accés als medicaments innovadors com uns tractaments més individualitzats.

Bio-Based Industries (BBI)

És una associació pública-privada sobre bioindustries, entre la Unió Europea (UE) i el Consorci d'Indústries de base biològica (BIC). Els diversos temes d'aquesta convocatòria aprofitaran les tecnologies innovadores per cercar productes quotidians més ecològics, com aliments o productes químics. Alguns dels seus objectius són duplicar la proporció de productes químics de base biològica produïts a Europa, incrementar la mobilització de la biomassa i reduir les importacions de proteïnes per a aliments i fertilitzants.

Electronic Components and Systems for European Leadership (ECSEL)

Aquesta associació sobre components i sistemes electrònics ofereix dues convocatòries: una per donar suport a la recerca i la innovació i l'altra per portar els resultats al mercat. L'objectiu és el manteniment de la posició europea en l'avantguarda del disseny i fabricació de components i sistemes electrònics.

Els beneficiaris poder ser organitzacions d'investigació, empreses, entre altres.

[Font: Comisió Europea. 10/07/2015]

[Foto: Comissió Europea / sore neck / CC BYND 2.0]