Categoria: Premis

Professionals de Son Espases, premiats en el 7è Congrés Nacional de l’Associació d’Administratius de la Salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Professionals de l’Hospital Universitari Son Espases han estat guardonats en el 7è Congrés Nacional de l’Associació d’Administratius de la Salut (AAS), que ha tingut lloc a Conca del 14 al 16 d’octubre. Concretament, s’han obtingut el tercer premi a la millor Comunicació Oral i el segon premi al millor Pòster.

Els professionals del Servei de Facturació, Cobraments i Concerts han estat guardonats amb la tercera millor Comunicació Oral pel treball titulat “Administratius de la Salut, el seu paper en els serveis No Sanitaris”. Les autores d’aquest treball, Mª Josefa Castro de la Fuente i Francisca Cortinas Martínez, analitzen i valoren aquests serveis que, si bé no són massa coneguts pels usuaris i, fins i tot, per altres professionals de l’Hospital, esdevenen l’eix vertebrador de l’organització i el seu paper és cabdal pel bon funcionament. Una tasca imprescindible que ha estat molt visible, per exemple, durant la pandèmia de la COVID-19 (compra de material i emmagatzematge, tramitació d’expedients, contractació de personal, execució del pressupost, etc.).

En concret, el treball fa menció als serveis d’Assessoria Jurídica, Contractació, Logística i Compres, Inversions, Control de Gestió, Gestió Econòmica, Personal i Recursos Humans i Facturació i Cobraments.

Per la seva part, professionals del Servei de Targeta Sanitària de l’IB-Salut i del Servei d’Admissió de Son Espases han estat guardonats amb el segon premi al millor pòster. Sota el títol “Gestió de duplicitats en el Sistema d’Informació Poblacional de les Illes Balears. Cohesió en la fusió de registres i històries clíniques”, les autores del treball, María García Suau, María de los Ángeles Saturnino Díaz i Adela Alonso Ramon, expliquen la importància d’evitar la fragmentació de la història clínica i la duplicitat d’informació en el registre del ciutadà en el Sistema Nacional de Salut i en les bases de dades pròpies de cada hospital i de l’atenció primària.

[Font: Hospital Universitari Son Espases. 20/10/2021]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]