Categoria: Premis

S'obre la convocatòria 2021 EU Health Award

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el context general de la Plataforma de Política Sanitària de la Unió Europeala Comissió Europea convoca l'EU Health Award 2021 sobre els dos temes següents: Prevenció del Càncer i Salut Mental.

Prevenció del càncer

Es premiaran les iniciatives de les ciutats, ONG (o altres organitzacions de la societat civil) i les institucions educatives que intentin promoure la comunicació i els coneixements sanitaris sobre la prevenció del càncer entre els infants i joves (de 6 a 24 anys).

Salud mental

Es premiaran les iniciatives comunitàries que alleugereixin l'impacte de la COVID-19 en la salut mental.

A més de celebrar els seus èxits i el seu compromís, l'EU Health Award sensibilitza sobre el paper fonamental que desenvolupen les ciutats, les autoritats locals, la societat civil i les institucions educatives en l'enfortiment de la democràcia participativa i la ciutadania activa en matèria de salut pública.

El tema del Premi canvia cada any

  • El 2015, el Premi va reconèixer les iniciatives que ajudaren a combatre el brot d'Ebola i a prevenir la propagació de la malaltia. 
  • El 2016, es va concedir a les iniciatives que varen ajudar a protegir la salut humana contra la resistència als antimicrobians.
  • El 2017, el Premi va recompensar les iniciatives que contribueixen a un major nivell de salut pública a la Unió Europea a través de la vacunació.
  • El 2018, la Comissió Europea va dedicar el premi a les iniciatives d'organitzacions no governamentals (ONG) que contribueixen a un major nivell de salut pública a la Unió Europea, treballant per a prevenir el consum de tabac entre els joves europeus. 
  • El 2019, el premi es va dedicar per primera vegada a iniciatives de ciutats, ONG i escoles que buscaven prevenir i reduir l'obesitat en infants i joves (6-18 anys).
  • El 2020, la sisena edició del premi va tractar sobre dos grans temes de salut, els estils de vida saludables i la vacunació, dirigits a ONG, ciutats, escoles i escoletes.

A través del premi d'enguany, la Plataforma de Política Sanitària de la UE també està recopilant bones pràctiques de ciutats i autoritats locals, ONG i altres organitzacions sense ànim de lucre, així com d'institucions educatives, perquè altres s'inspirin en elles o les reprodueixin en els seus entorns.

Aquest premi rep el finançament a través del Programa EU4Health 2021-2027 i contribueix a aconseguir els objectius del Programa recolzant la identificació, difusió i aplicació de bones pràctiques que millorin la salut i la qualitat de vida.

Termini de presentació de candidatures

La data límit de presentació de candidatures en les dues categories és el 30 de novembre de 2021.

Per a més informació consultau el següent enllaç

[Font: Comissió Europea. EU Health Award]

[Foto: Govern de les Illes Balears]