Categoria: Premis

Dos projectes del BSTIB guardonats en la VI Jornada de Salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Han estat premiats, en l'apartat d'Humanització, el projecte – “Dóna Sang Educa: ApS i campanya de donació”, i en l'apartat d'Innovació i Recerca, el projecte "Imagina que pots".

El Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (BSTIB) ha rebut dos guardons en la VI Jornada de Salut, organitzada per la Conselleria de Salut i Consum del Govern de les Illes Balears, en les categories d'Innovació i Recerca, i en la  d'Humanització.

Dóna Sang Educa: ApS i campanya de donació

Durant el curs escolar 2018-2019, el departament de planificació i promoció del BSTIB va posar en marxa un canvi en el projecte educatiu dels centres escolars. El novembre de 2018 va organitzar, juntament amb la Direcció General de Formació del Professorat de la Conselleria d'Educació, un curs d'Aprenentatge i Servei (ApS) dirigit a professors de primària i secundària, amb l'objectiu de formar i implicar professors i alumnes i així organitzar campanyes de donació en els centres educatius. Amb aquest canvi, el nombre de xerrades i tallers van augmentar, així com la implicació en l'organització de campanyes de donació dels centres escolars.

En el transcurs del curs escolar 18/19, es van realitzar 42 campanyes de donació (un 40% més que el curs anterior) en les quals van participar 1.692 persones (gairebé el doble que en el curs 2017-2018).

Imagina que pots

El servei de suport psicològic amb realitat virtual per a superar la por a la sang i a les agulles en el Banc de Sang i Teixits, ha estat premiat en la categoria d'Innovació. La teràpia, que utilitza la tecnologia de la realitat virtual, té un valor afegit en oferir-se al Banc de Sang, que disposa dels elements necessaris per a l'exposició i superació de les pors. El Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears ha estat el primer dels bancs de sang d'Espanya a oferir un servei que suposa una ajuda per a aquelles persones que volen donar sang i no ho fan per por.

Durant el funcionament del servei, des de finals de setembre de 2019 fins a l'inici de la pandèmia, 53 persones es van interessar pel programa i se'n van atendre 30. 9 persones van superar les seves pors amb una mitjana de 5 sessions per pacient. 21 persones estan pendents d'acabar el tractament.

[Font: Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears. 31/05/2022]

[Foto: Presidència del Govern]