Categoria: Premis

El Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears ha fallat els premis de recerca científica corresponents a la convocatòria de 2013

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears ha fallat els premis de recerca científica corresponents a la convocatòria de 2013. 

Els premis estan dotats amb 1500 euros cadascun.

El premi Mateu Orfila ha estat per al Dr. Carlo R. Bonarriba Beltrán, el treball del qual es titula “Litiasis de oxalato cálcico monohidrato papilar y de dihidrato: estudio comparativo de factores de riesgo”.

El guanydor del premi Damià Carbó ha estat el Dr. Tomás Ripoll Vera, amb el treball titulat “Hallazgo de una mutación en el gen TNNT2 causante de una elevada incidencia de muerte súbita por miocardiopatía hipertrófica en jóvenes en un municipio mallorquín. Estudio de la correlación genotipo-fenotipo y demostración de efecto fundador. Estrategias para su prevención”.

El premi Metge Matas ha estat concedit a la Dra. Catalina Vicens Caldentey (autora principal), per la publicació “Comparative efficacy of two interventions to discontinue long-term benzodiazepine use: cluster randomised controlled trial in primary care”. Medio: The British Journal of Psychiatry.

A l'enllaç proporcionat a la font d'informació es poden trobar els resums dels treballs guanyadors. 

[Font: Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears. 18/06/2014]