Categoria: Premis

Infermeres de Son Espases, finalistes dels Premis 'Enfermeria en Desarrollo' en "Innovació i Creativitat"

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Lida Ainara Vargas Herguezábal i Mar Alzaga, infermeres de l'Hospital Universitari Son Espases han creat el projecte Pipicount, un orinal dissenyat per a infants en teràpia contra el càncer. Aquest projecte ha estat seleccionat com a finalista per als premis «Enfermería en Desarrollo», en la categoria d'Innovació i Creativitat.

Els infants d'entre 2 i 5 anys que són diagnosticats amb alguna mena de càncer, necessiten ingressar a l'hospital durant el diagnòstic i part del seu tractament. Aquest tractament és, majoritàriament, mitjançant l'administració de quimioteràpia endovenosa o oral.

Durant el tractament, és de gran importància monitorar les excretes resultants de la metabolització dels citostàtics administrats i, molt concretament, l'orina, tant en volum com en aspecte, mitjançant dispositius segurs. Aquestes excretes són perilloses per la salut del pacient, família i personal sanitari, per la presència de citostàtics entre els seus components.

Aquests pacients, per edat i desenvolupament, normalment empren orinals per evacuar, però els orinals convencionals no ofereixen seguretat per evitar vessament, ni permeten comptabilitzar el volum d'orina.

Davant d'aquesta situació, va iniciar-se un projecte innovador i va dissenyar-se l'orinal Pipicount, un orinal adaptat per cobrir totes les necessitats per a la cura i control de la diüresi, en tenir aquestes qualitats:

  • Evita vessaments
  • Mesura el volum de forma precisa
  • Permet valorar el color i l'aspecte de l'orina
  • És fàcil d'emmagatzemar i netejar

Per a més informació, consulta aquest enllaç

[Font: Premis 'Enfermeria en Desarrollo']

[Foto: Banc d’Imatges Infermeres / Infermera i TCAI preparen un nen per una sessió d'hemodiàlisi / CC BY-NC-ND 2.0]