Categoria: Premis

Els hospitals Son Espases, Son Llàtzer i de Manacor, guardonats amb els premis TOP 20

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els hospitals Son Espases, Son Llàtzer i de Manacor han estat guardonats amb els Premis TOP 20, que atorga cada any l'empresa de serveis professionals sanitaris IASIST. En concret, els hospitals Son Llàtzer i de Manacor han estat reconeguts en la categoria de Gestió Hospitalària Global, mentre que Son Espases ho ha estat en l'Àrea del Cor. És la cinquena vegada que els serveis de Cardiologia i Cirurgia Cardíaca de l'Hospital Universitari Son Espases són reconeguts amb aquest guardó. Els Premis TOP 20 són un reconeixement als millors resultats d'eficiència, qualitat i adequació.

TOP 20, un reconeixement de la qualitat asistencial

Els hospitals que han obtengut algun premi TOP 20 mostren un millor balanç de resultats amb posicions de benchmark en el 46 % de les àrees clíniques i en el 39 % dels processos. Presenten una productivitat un 27 % més alta que la resta dels hospitals, destaquen per una reducció de la mortalitat superior al 30 % en 11 patologies i de les readmissions entre un 6 % i un 70 % en 23 processos assistencials.

L'objectiu del Programa TOP 20 és identificar els patrons de bona pràctica (benchmark) i reconèixer la tasca dels centres que han obtengut més bons resultats en el procés d'avaluació. En aquesta edició, el Programa ha aplicat una nova metodologia d'avaluació per garantir la mateixa participació voluntària, anònima, gratuïta i basada exclusivament en dades objectives dels hospitals presentats. En el procés de comparació dels centres, els hospitals no s'avaluen conjuntament, sinó establint nivells segons la grandària i el grau d'especialització.

En l'edició d'enguany, hi han participat de manera voluntària i anònima 155 hospitals, 114 de públics i 41 de privats.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 24/11/2015]

[Foto: IB-Salut]