Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Es redueix l’aforament permés a les reunions familiars i/o socials

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOIB núm. 134, de dia 31 de juliol de 2020, s'ha publicat una resolució nova —elaborada per la Conselleria de Salut i Consum— amb l’objectiu de reforçar les mesures dirigides a prevenir la propagació de la COVID-19.

Es tracta d’una resolució que modifica alguns punts de l’Acord del Consell de Govern de les Illes Balears, de 19 de juny de 2020, pel qual s’aprova el Pla de Mesures Excepcionals de Prevenció, Contenció i Coordinació per Fer Front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19.

Entre les modificacions que inclou es preveu que les activitats o esdeveniments de caràcter familiar o social que es duguin a terme a la via pública, espais d’ús públic o espais privats es limitin a grups d’un màxim de trenta persones en espais a l’aire lliure i de quinze persones en espais tancats, excepte en el cas de les persones convivents, en què no s’aplica aquesta limitació. Durant aquests tipus d’activitats s’ha de respectar la distància mínima de seguretat interpersonal entre els no convivents.

Es consideren incloses dins la prohibició anterior les celebracions festives de base o caràcter religiós que impliquin la realització de festes, àpats o actes similars, malgrat que aquests actes no es duguin a terme en el domicili dels celebrants sinó en els centres de culte. No s’inclouen dins aquestes restriccions les celebracions, activitats o esdeveniments que es regulen de manera específica en altres apartats del Pla de Mesures.

Així mateix, i d’acord amb les ordenances municipals corresponents, es reforça la prohibició de les reunions socials conegudes popularment com a botellades en totes les vies i espais públics, tant si són carrers com parcs, places o aparcaments, o en general a l’aire lliure.

D’acord amb les darreres dades del Servei de Salut i del Servei d’Epidemiologia, a les Illes Balears hi ha 200 casos actius —la majoria lleus i asimptomàtics— i una trentena de brots actius A més, la intensa tasca de l’equip sanitari de rastrejadors d’Atenció Primària, així com del Servei de Salut i del Servei d’Epidemiologia, ha permès localitzar de manera precoç el 70 % del total de casos diagnosticats a la comunitat la darrera setmana.

Aquestes dades són positives; no obstant això, atesa l’evolució de la pandèmia i atès que s’ha comprovat que la situació en una regió concreta pot canviar de manera sobtada si es produeix qualque brot important, s’ha considerat oportú reforçar les mesures per prevenir la propagació de la COVID-19. Cal recordar que l’Estudi de seroprevalença del Ministeri indica que poques persones de les Illes han passat la malaltia i això indica que les Balears són un territori fràgil.

[Fonts: Conselleria de Salut i Consum. 31/07/2020 - BOIB. Núm. 134. 31/07/2020]

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19