Categories: COVID-19, Recursos humans, Qualitat

Es crea la Secretaria d'Estat de Sanitat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern Espanyol ha decidit reforçar l'estructura del Ministeri de Sanitat amb la creació de la Secretaria d'Estat de Sanitat, davant la crisi de la pandèmia de COVID-19 i els seus possibles rebrots i també per al possible sorgiment de de noves malalties pandèmiques.

Aquesta crisi ha posat de manifest els efectes de la sanitat en la vida dels ciutadans i també la seva importància per a l'activitat econòmica del país, sent necessari reforçar la presència de les polítiques sanitàries.

La creació d'aquesta estructura s'ha publicat en el BOE de dia 3 d'agost. La Secretaria d'Estat de Sanitat és l'òrgan superior del departament i  farà costat al ministre en la comunicació de les polítiques sanitàries i decisions adoptades, donant una major transparència a l'acció de Govern.

Així mateix equilibrarà la interlocució del Ministeri amb diferents actors, tant enl'àmbit nacional com en l'internacional.

En l'àmbit nacional, la configuració del Sistema Nacional de Salut com un sistema descentralitzat, les prestacions del qual es duen a terme per les comunitats autònomes, implica la contínua coordinació de les comunitats amb el Ministeri de Sanitat, millorant aquesta.

Al mateix temps, en l'àmbit internacional es reforçarà la presència del Ministeri a la Unió Europea i en les organitzacions internacionals.

[Fonts: Ministeri de Sanitat. 03/08/2020 - BOE. Núm. 209. 03/08/2020]

[Foto: Infosalut / Ministerio de Sanidad / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19