Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Pròrroga de la cobertura de la Seguretat Social

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOE núm. 211, de dia 4 d'agost de 2020, s'ha publicat el Reial decret llei 27/2020, de 4 d'agost, de mesures financeres, de caràcter extraordinari i urgent, aplicables a les entitats locals, per la qual es prorroga la cobertura de la Seguretat Social.

L'evolució de l'actual situació ha exigit l'adopció de successives mesures addicionals per a fer front a la pandèmia i en aquest context, el Reial decret llei 19/2020, de 26 de maig, pel qual s'adopten mesures complementàries en matèria agrària, científica, econòmica, d'ocupació i Seguretat Social i tributàries per a pal·liar els efectes de la COVID-19.

  • Contingència professional derivada d'accident de treball, de les malalties patides pel personal que presta servei en centres sanitaris o sociosanitaris.
  • Mesures urgents en l'àmbit econòmic i per a la protecció de la salut pública.
  • Situació assimilada a accident de treball dels períodes d'aïllament, contagi o restricció en les sortides del municipi a conseqüència del virus COVID-19.

A fi de garantir l'eficaç gestió d'aquesta emergència sanitària, contenir la propagació de la malaltia i preservar i garantir la resposta del Sistema Nacional de Salut en tot el país, es fa necessari la prorrogar fins que les autoritats sanitàries decretin l'aixecament de totes les mesures de prevenció adoptades per a fer front a aquesta crisi sanitària. 

[Font: BOE. Núm. 211. 05/08/2020]

[Foto: CS Arquitecte Bennàssar]

Notícies relacionades

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19