Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: S'amplia la cobertura de la Seguretat Social

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Ministres ha aprovat l'ampliació de la cobertura de la Seguretat Social al personal que para esment en els centres sanitaris o sociosanitaris i hagi emmalaltit per la COVID-19. L'objectiu és pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia de la COVID-19.

Es reconeix així que les prestacions a aquest col·lectiu es considerin derivades d'accident de treball, quan hagi contret la COVID-19 durant qualsevol de les fases de l'epidèmia per haver estat exposat a aquest risc específic durant l'exercici de la seva professió. Per a això, ha d'emetre's el corresponent comunicat d'accident de treball i que així s'acrediti pels Serveis de Prevenció de Riscos Laborals i Salut Laboral.

En els casos de defunció, a l'efecte de les prestacions de mort i supervivència que poguessin generar-se, s'entendrà que la causa és accident de treball, sempre que la defunció s'hagi produït dins dels cinc anys següents al contagi de la malaltia.

Fins ara aquest tipus de contingències es consideraven de caràcter comú assimilades a accident de treball només en la prestació econòmica per incapacitat temporal i ara vénen a considerar-se contingència professional derivada d'accident de treball per a totes les prestacions. Això suposa una major cobertura per als casos en què aquesta malaltia causi incapacitat permanent o la defunció per a aquests treballadors.

[Font: Ministeri de Sanitat. 26/05/2020]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Notícies relacionades

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19