Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Sociosanitari

Hi podrà haver nous ingressos als centres residencials

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els usuaris de les residències i habitatges supervisats, seguiran rebent visites i, només a les residències, com a mesura preventiva, se mantindrà la restricció d’una única visita a la fase II.

A partir de l’1 de juny, i seguint sempre les indicacions sanitàries, es permetran els ingressos als serveis socials de tipus residencial i als habitatges supervisats per persones grans, en situació de dependència, amb discapacitat o diagnòstic de salut mental.

Paral·lelament, es dona llum verda a una resolució que permet que se siguin fent visites a les residències i habitatges supervisats i, només a les residències, com a mesura preventiva, se mantindrà la restricció d’una única visita a la fase II i per un temps màxim de 20 minuts.

La resolució sobre els nous ingressos que s’ha redactat amb col·laboració amb la conselleria de Salut i amb els Consells Insulars, estableix en quines condicions es podran executar:

  • No hi pot haver cap cas actiu o en estudi de la COVID-19.
  • El centre ha de disposar d’un pla de contingències en cas de rebrot de la COVID-19, que prèviament haurà d’haver aprovat l’autoritat sanitària.
  • La persona, prèviament al seu ingrés, ha d’acreditar que no té una infecció activa per SARS-CoV-2, mitjançant una PCR o una serologia 24-48 hores abans de l’ingrés. Durant el temps entre la realització de la PCR i l’ingrés, la persona ha d’estar en aïllament amb les condicions dictades per l’autoritat sanitària.
  • La persona no ha de presentar cap símptoma d'infecció respiratòria com tos, febre o sensació de falta d'aire, o altres símptomes atípics sospitosos de COVID-19 com mal de coll, pèrdua d’olfacte i/o de gust, dolors musculars, diarrees, dolor toràcic o cefalees. Les visites

La resolució especifica que, en supòsits excepcionals i relacionats amb l'acompanyament al final de la vida, els responsables de les residències, prèvia sol·licitud a l'autoritat competent, podran autoritzar un major nombre de visites o de més duració.

Totes les visites hauran de ser supervisades per part del personal del centre i, sempre que sigui possible, es realitzaran en espais amplis i amb bona ventilació, que tinguin un apartat per a la neteja de mans i una galleda amb tapa i pedal per dipositar el material de seguretat, una vegada finalitzi la visita.

[Font: Conselleria d'Afers Socials i Esports. 27/05/2020]

[Foto: Infosalut / Dona caminant per la Plaça Espanya / CC BY-NC-SA 4.0]

Què en diu la premsa
*27/05/2020 noudiari.es - Las residencias y viviendas supervisadas de Baleares podrán recibir nuevos ingresos desde el 1 de junio.
*27/05/2020 ultimahora.es - Las residencias y viviendas supervisadas podrán recibir nuevos ingresos desde el lunes.

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19