Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Comença a funcionar la Central COVID-19 al polígon de Can Valero

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Ha començat el trasllat de la Central de Coordinació COVID-19 a una nova seu situada al polígon de Can Valero.

El Servei de Salut ha condicionat l’antiga seu de l’empresa Angel 24, al polígon de Can Valero, hi ha començat el trasllat dels primers professionals.

Es traslladaran a la nova central els professionals que fins ara estaven ubicats a la UBS Es Molinar, aproximadament 15 professionals dedicats al rastreig i seguiment dels casos positius i els seus contactes estrets. L’objectiu del Servei de Salut és centralitzar tots els rastreigs de casos d’afectats per la COVID-19 a la nova central. Allà s’hi ubicaran els professionals que fins ara feien els rastreigs des dels centres de salut.

D’aquesta manera, els centres sanitaris quedaran alliberats, evitaran la càrrega de feina actual i podran dedicar-se a l’atenció als pacients del centre.

També faran feina a la Central els 15 tècnics en emergències sanitàries que s’han format específicament per atendre el nou telèfon d’atenció a la COVID-19. Aquest telèfon es posarà a la disposició de la ciutadania aquest cap de setmana per resoldre qualsevol tipus de dubte sobre la pandèmia. Aquesta és una altra mesura destinada a alliberar les línies telefòniques dels centres de salut i millorar l’accés de la població a la informació.

Actualment 190 professionals d’atenció primària estan destinats a la notificació dels resultats de les proves PCR i al rastreig i seguiment dels casos positius i contactes estrets.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 24/08/2020]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19