Categories: Estudis i projectes, COVID-19

Suïcidi en l'era post-COVID

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els professors de la Universitat de les Illes Balears Margarita Gili y Miquel Roca, del grup d'investigació de Trastorns Mentals d'Alta Prevalença (TRAMAP), que forma part de l'Àrea de Neurociències del IUNICS i de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), signen una carta a l'editor sobre la prevenció del suïcidi en temps de la COVID-19.

Margalida GiliMiquel Roca, investigadors de l'IdISBa i la Universitat de les Illes Balears, han participat en la publicació de la carta amb el títol "Suicide. The post-COVID era: A time for action" a la revista Revista de Psiquiatría y Salud Mental.

El suicidio es una de las prioridades de la Organización Mundial de la Salud, dado el incremento de las últimas décadas, especialmente en poblacion joven. En la carta a l'editor es revisen les morts per accident de trànsit, per VIH i per suïcidi entre 1980 i 2016. D'acord amb estudis inicials del mateix grup de recerca, les crisis econòmiques suposen un increment en la demanda de serveis assistencials de salut per problemes psicològics. La pandèmia COVID-19 suposarà un nou factor de risc per a l'eventual augment de trastorns mentals i, com a conseqüència, una repercussió en les conductes suïcides. Els autors del treball proposen un Pla especific de prevenció del suïcidi en temps de pandèmia, detecció de persones d'alt risc o de risc imminent a través d'una xarxa que inclogui serveis sanitaris i serveis socials entre altres. La utilització de mitjans tecnològics ha d'incloure's en aquest treball de prevenció atès que permet un millor rastreig epidemiològic de possibles conductes suïcides.

 

Referència de la carta
Padron-Monedero A, Noguer-Zambano I, García TG, Suárez RS, Bobes J, Gili M, et al. Suicide. The post-COVID era: A time for action. Rev Psiquiatr Salud Ment. juliol 2020;S1888989120300744. doi: 10.1016/j.rpsm.2020.06.005. PubMed PMID: 32703732.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Ryan Melaugh / Depression / CC BY 2.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19