Categories: Sociosanitari, COVID-19, Recursos humans

S'amplien les ràtios sociosanitaris a les residències de les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha aprovat un decret llei que amplia les ràtios de sociosanitaris a les residències de les Illes Balears.

La Conselleria d’Afers Socials i Esports ha fet aquesta passa per donar resposta a les noves necessitats provocades per la crisi sanitària de la COVID-19, d’acord amb el compromís inclòs en el Pla de Reactivació de les Illes Balears.

Amb aquest decret llei s’incrementa la ràtio de cuidadors dels 28 actuals a 33 per cada 100 residents, cosa que suposa un augment del 15 %. Si s’analitza l’augment total del personal de les residències, es passa de 52 treballadors a 57, cosa que es tradueix en un increment del 9,6 %.

En la pràctica, aquest decret llei reforçarà, especialment, el dia a dia de les residències privades i concertades, perquè als centres públics les ràtios estan per damunt del que estableix la legislació vigent.

Per assegurar el compliment de les ràtios, els titulars, directors o responsables de les residències estan obligats a comunicar als serveis d’inspecció de l’administració competent (en aquest cas, els consells insulars) la relació nominativa diària del personal de què disposen, així com de la seva jornada, en la forma, segons el model i d’acord amb la periodicitat que cada administració determini.

[Fonts: Conselleria d’Afers Socials i Esport. 28/08/2020 - BOIB. Núm. 150. 29/08/2020]

[Foto: Infosalut / Gent passejant / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19