Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Actuacions coordinades en Salut Pública enfront de la COVID-19 en educació

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern espanyol ha acordat amb les comunitats autònomes una Declaració d'actuacions coordinades en Salut Pública enfront del COVID-19 per als centres educatius durant el curs 2020-2021.

Aquest acord permet continuar avançant en dotar a les administracions públiques d'un marc comú, al mateix temps que és construeix un model de cogobernanza.

El document recull una sèrie de mesures de prevenció, higiene i promoció de la salut que garanteixin la tornada a les aules de manera segura.

Mesures de prevenció

De manera general, es mantindrà una distància interpersonal d'almenys 1,5 metres i s estableix l'ús de la màscara obligatori a partir de 6 anys d'edat. Es prendrà la temperatura corporal a tot l'alumnat i al personal de manera prèvia a l'inici de la jornada. Les persones que tinguin símptomes compatibles amb COVID-19 no acudiran al centre.

Mesures d'higiene

Es destaquen, entre d’altres, la higiene de mans de manera freqüent i meticulosa, almenys cinc vegades al dia. A més, l'alumnat rebrà educació per a la salut. S'intensificarà la neteja dels centres, especialment en els banys i de llocs de major ús. Es potenciarà la ventilació.

Gestió de casos

El Ministeri de Sanitat ha presentat a les comunitats autònomes una "Guia d'actuació davant l'aparició de casos de COVID-19 en centres educatius", un document tècnic que servirà de base a l'hora de prendre les mesures de prevenció i control que duran a terme les unitats de Salut Pública de les comunitats en cas necessari

La guia estableix com a eixos d'actuació evitar l'assistència al centre de persones simptomàtiques; l'aïllament precoç i referència al sistema sanitari de persones amb símptomes; el manteniment de l'activitat lectiva extremant precaucions fins als resultats de les proves diagnòstiques; i la quarantena dels contactes estrets.

[Font: Ministeri de Sanitat. 27/08/2020]

[Foto: Govern de les Illes Balears]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19