Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Efectius de la Unitat Militar d’Emergències faran tasques de rastreig

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Cent efectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME) donaran suport a Salut en les tasques de rastreig i seguiment de contactes.

Així s’ha acordat en la primera reunió preparatòria que s’ha dut a terme entre el Director General del Servei de Salut, Juli Fuster, i el tinent coronel responsable de l'UME per a la zona de Balears, Olaf Clavería. Els assistents han acordat que Defensa posarà cent efectius a disposició de les Illes Balears i que aquests es podrien incorporar a les tasques de rastreig en les pròximes setmanes. També es duran a terme reunions tècniques per definir diferents aspectes, com per exemple la ubicació dels efectius. En aquest sentit, encara s’ha de definir si els rastrejadors militars treballaran des de les Balears o si prestaran les tasques de suport des de la Península.

El Servei de Salut vol agrair la bona disposició i l’esperit de col·laboració dels representants de l’UME. Quan es faci efectiu el desplegament d’aquests efectius, les Illes Balears disposaran de 340 rastrejadors (els 240 actuals més els 100 de l’UME) per dur a terme les tasques de rastreig i seguiment de casos. Això suposa una ràtio d’un rastrejador per cada 3.500 habitants, una xifra molt positiva si tenim en compte que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana un rastrejador per cada 5.000. Aquest augment de recursos permetrà continuar amb la tasca de recerca de casos positius, enfortir la prevenció i tractar d’evitar l’increment de contagis de COVID-19.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 02/09/2020]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19